bób z olejem lnianym 0

BÓB Z CHILLI, CZOSNKIEM, KOPERKIEM I OLEJEM LNIANYM


Sezon meczowy trwa więc proponujemy przekąskę, która wciąga jak chipsy, jest pyszna i zdrowa.
Możecie dać dowolne proporcje składników. Możecie też pomieszać oleje. Ja polałam obficie olejem lnianym, ale też można dodać olej z krokosza, olej z lnianki lub olej z ostropestu. Olej lniany Form Food, z racji, że jest olejem surowym, nierafinowanym, tłoczonym na zimno oraz co ważne, wyprodukowany ze starej odmiany lnu zwanej Szafir, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak Omega-3 i Omega-6. Nasz olej zawiera ponad 53 % kwasów Omega-3!!!
Więcej o właściwościach oleju możecie poczytać w opisie http://formfood.pl/pl/p/Swiezy-olej-lniany-Form-Food-500ml/63 

Przepis na bób:
- 1 kg ugotowanego bobu lekko przestudzonego
- ząbek świeżego czosnku
- dwie garści posiekanego świeżego koperku
- sproszkowane chili – ile kto lubi
- sól kamienna kłodawska lub himalajska
- sporo oleju lnianego Form Food

Do przestudzonego bobu dodajcie przeciśnięty ząbek czosnku oraz pozostałe składniki. Wymieszajcie i gotowe. Nie wiem czy wystarczy do końca pierwszej połowy meczu :)

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl