Pytania i odpowiedzi

1. Dlaczego oleje Form Food wysyłane są jedynie od środy do piątku?
Od poniedziałku do wtorku oleje, które następnie trafiają do naszego magazynu, wytwarzane są w tłoczniach naszych lokalnych dostawców.  Od środy do piątku natomiast zajmujemy się realizacją złożonych przez Was zamówień. Taka strategia działania, pozwala dostarczać naszym klientom wyjątkowo świeże produkty o cennych właściwościach.

2. Które oleje stosować na zimno, a które nadają się do smażenia?
Do smażenia zaleca się stosować oleje nierafinowane , które mają wysoką temperaturę dymienia, jak np. świeży olej kokosowy i świeży olej rzepakowy. Do spożywania na zimno natomiast, nadaje się każdy nierafinowany olej zimnotłoczony.

3. Jak przechowywać zimnotłoczone oleje?
Zimnotłoczone oleje na dłużej zachowują swoje cenne właściwości, jeżeli są odpowiednio przechowywane.  Zaleca się, aby szczelnie je przechowywać w temperaturze poniżej 10 stopni C – w miejscu suchym i zaciemnionym. By chronić oleje przed światłem dostarczamy je klientom w ciemnych butelkach.  

4. Skąd pochodzą oleje Form Food?
Oleje Form Food wytwarzane są w Polsce, przez polskich lokalnych producentów, z wysokiej jakości surowców pochodzących głównie z Polski ale również z różnych stron świata – przykładem są sprowadzane do Polski niesiarkowane kokosy. Dzięki temu nasi klienci mogą cieszyć się świeżością i wyjątkową jakością dobroczynnych dla zdrowia olejów.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl