Pytania i odpowiedzi

1. Dlaczego oleje Form Food wysyłane są raz w miesiącu?
zbieramy zamówienia do dnia 20 każdego miesiąca a wysyłamy w pierwszym tygodniu kolejnego miesiąca. Taka strategia działania, pozwala dostarczać naszym klientom wyjątkowo świeże produkty, zaraz po wytłoczeniu, o cennych właściwościach i wartościach odżywczych.

2. Które oleje stosować na zimno, a które nadają się do smażenia?
Do smażenia zaleca się stosować oleje nierafinowane , które mają wysoką temperaturę dymienia, jak np. świeży olej kokosowy i świeży olej rzepakowy. Do spożywania na zimno natomiast, nadaje się każdy nierafinowany olej zimnotłoczony z naszej oferty.

3. Jak przechowywać zimnotłoczone oleje?
Zimnotłoczone oleje na dłużej zachowują swoje cenne właściwości, jeżeli są odpowiednio przechowywane.  Zaleca się, aby przechowywać w temperaturze poniżej 10 stopni C – w miejscu suchym i zaciemnionym, w szczelnie zakręconych butelkach. By chronić nasze oleje przed światłem dostarczamy je klientom w ciemnych butelkach.  

4. Skąd pochodzą oleje Form Food?
Oleje Form Food wytwarzane są w Polsce, przez polskich lokalnych producentów, z wysokiej jakości surowców pochodzących głównie z Polski, z nieprzemysłowych upraw, ale również z różnych stron świata – przykładem są sprowadzane do Polski niesiarkowane kokosy. Dzięki temu nasi klienci mogą cieszyć się świeżością i wyjątkową jakością dobroczynnych dla zdrowia olejów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl